eco farming logo

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Εορτολόγιο

Ρολόι (Ελλάδα)

Home
SAE.org.gr
ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2020 ΤΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ ΣΤΟ DIVANI CARAVEL HOTEL PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 11:51


Το Δ.Σ πριν την κοπή της Πίτας


Μεγάλη επιτυχία για μία ακόμη φορά σημείωσε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου μας για το 2020 στο κοσμοπολίτικο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. Πρωτοφανής η προσέλευση των συναδέλφων μας, αλλά και των προσκεκλημένων μας. Πάνω από 1200 συνάδελφοι σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του Ξενοδοχείου και πάνω από 60 προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν  και τίμησαν την εκδήλωσή μας.


Το 4ωρο πρόγραμμα από τις 6 μέχρι τις 10 μ.μ περιελάμβανε μεταξύ των άλλων παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας  με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κώστα Αδάμ. Επίσης χορούς LATIN και ευρωπαϊκούς με την καθοδήγηση του δασκάλου Διονύση Τζανετάτου. Το πρόγραμμα έκλεισε αργά στις 10 το βράδυ με μουσική από όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη DJ.


Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε ο συνάδελφος Μιχάλης Τσιμιδόπουλος Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου.


Η κοπή της πίτας έγινε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας Γεώργιο Σταύρου, ο οποίος στην ομιλία του αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, καλλίτερες ημέρες για το 2020 και ελπίδα στον Ελληνικό λαό τόνισε μεταξύ των άλλων: 


Τον Μάιο κλείνουμε 10 χρόνια από την είσοδό μας στα μνημόνια. Οι συνταξιούχοι έχουν απολέσει τα τελευταία αυτά 10 χρόνια πάνω από το 50% της σύνταξής τους. Οι περικοπές ήταν ισοπεδωτικές με αποτέλεσμα οι  απώλειες να ξεπερνάνε ακόμη και τις 100.000 ευρώ για αρκετούς συνταξιούχους. Σχεδόν 90 δις ευρώ παρακρατήθηκαν αυτά τα χρόνια από το σύνολο των συνταξιούχων.


Όσον αφορά την Πιλοτική δίκη: Διερωτάται ο κάθε συνταξιούχος. Είναι η δεν είναι πρόκληση να συνεδριάζει εκ νέου το Δικαστήριο για να κρίνει για δεύτερη φορά το ίδιο νομικό ζήτημα που έχει κρίνει θετικά ΥΠΈΡ των συνταξιούχων τον Ιούνιο του 2015;


Είναι η δεν είναι πρόκληση ο ΕΦΚΑ να μην εφαρμόζει την απόφαση του Ιουνίου 2015 επί 4 και ½ χρόνια και στο τέλος να ζητάει  πιλοτική δίκη περιφρονώντας το σύνταγμα της χώρας και συγκεκριμένα το άρθρο 95 παράγραφος 5 που αναφέρεται ξεκάθαρα στην υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης να πειθαρχεί στις αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού δικαστηρίου που είναι το ΣτΕ;


Όσον αφορά τον Νέο Ασφαλιστικό Νόμο: Δεν καταργεί τον Νόμο Κατρούγκαλου που ήταν προεκλογική εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης. Δημιουργούνται 3 κατηγορίες συνταξιούχων. Οι μετά την ψήφιση του Ν. Κατρούγκαλου, οι συνταξιούχοι μετά την ψήφιση του Ν. Βρούτση, και οι παλιοί συνταξιούχοι μέχρι την ψήφιση του Ν. Κατρούγκαλου.


Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι οι ωφελημένοι της νομοθετικής ρύθμισης.  Οι μεν νέοι θα συνταξιοδοτηθούν με αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Ν. Κατρούγκαλο θα γίνει επανυπολογισμός με τα νέα ποσοστά και οι συντάξεις τους πραγματικά θα αυξηθούν.


Οι παλιοί συνταξιούχοι δυστυχώς λόγω της προσωπικής διαφοράς που κουβαλάνε εφόσον είναι θετική θα περιμένουν να μηδενιστεί όταν δοθούν αυξήσεις μετά το 2023 ή εφόσον είναι αρνητική το ποσό αυτό θα το πάρουν τα επόμενα 5 χρόνια (1/5 του ποσού ανά έτος).


Παρευρέθησαν  και τίμησαν την εκδήλωση:


Ο Βουλευτής Νότιου Τομέα και συναδελφός μας Δημήτρης Βαγενάς

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Σταύρος Τζουλάκης

Ο Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Βασίλης Γιαννακόπουλος και του Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου


Από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ ο καθηγητής Δημήτρης Ραπακούλιας και η κ.Χριστίνα Οικονομοπούλου


Από 

Ανώτατη  Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων  Ελλάδος (ΑΓΣΕΕ) ο Πρόεδρος Δημήτρης Ανδρεαδάκης και ο Γενικός Γραμματέας 

Πέτρος  Βογιατζής. 


ΠΟΛΚΕΟΑ σύσσωμο το Δ.Σ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Τσατσαράγγο.


Ξ.Α.Ε(Ξένες Αεροπορικές Επιχειρήσεις) συνάδελφοι από διάφορες εταιρίες


Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ(Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ) ο Πρόεδρος Γιώργος Κουτσιμπογεώργος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Πατατούκας.


Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΣΤΟΕ) το μέλος του Δ.Σ Νικόλαος Καραγεωργόπουλος.


Πανελλήνια Ένωση ΔΕΗ ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Βογιατζής


Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων  ΕΛΤΑ ο Πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης 


Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΟΣΕ 

ο Γενικός  Γραμματέας Ιωάννης Μεγαλοοικονόμου


Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δικόνημος


Σωματείο Συνταξιούχων  Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ο Πρόεδρος Κώστας Πιπέρας, ο Ταμίας Θανάσης Ποιριάζης και το μέλος του Δ.Σ Λέανδρος Καλλιγέρης


Σωματείο  Συνταξιούχων  ΗΣΑΠ  ο Πρόεδρος Ευθύμιος Ρουσιάς και ο Γενικός  Γραμματέας Νίκος Μητροκώτσας.


Σύλλογος Συνταξιούχων Υπουργείου Μεταφορών ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καραγιώργος και το μέλος του Δ.Σ Πόπη Παπαδάκη


Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΑΒ ο Πρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γενικός  Γραμματέας  Γεώργιος Ζάππας.


Σύλλογος Συνταξιούχων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων(ΠΥΡΚΑΛ)

ο Πρόεδρος Γιάννης Δρακάκης, και ο Αντιπρόεδρος Μουζινάς Σταύρος, 


ΕΣΧΙΜΠΑ  ο Πρόεδρος Γιώργος Γαβριηλίδης και ο Γεν.Γραμματέας  Φίλιππος Περιμένης


Επίσης,


ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Αλέξης Μητρόπουλος, οι συνεργάτες Δικηγόροι και φίλοι μας Τάκης Παπαδημητρίου και Λάμπης Δήμου, ο Κώστας  Δαυίδ συνεργάτης της ιστοσελίδας μας ,ο Κώστας  Σκηνιώτης των εκδόσεων « ΚΑΜΠΥΛΗ» και συνεργάτης του περιοδικού μας  «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΑ». Επίσης παρευρέθησαν  οι πρώην Πρόεδροι της ΟΣΠΑ Μιχάλης Πέρρος και Νάσος Σαββίδης. Λόγω ασθενείας δεν παραβρέθηκε ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Ιωάννης Καλλιάνος. 

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και ακόμα περισσότεροι στο νέο ραντεβού μας.


Η φωτογράφηση της εκδήλωσης έγινε από τον φωτορεπόρτερ και συνεργάτη του Συνδέσμου μας Δημήτρη Βλάχο.


Κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα" για να δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 11:19
Περισσότερα...
 
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 09:34


Διάλεξη - Ομιλία στα Γραφεία του Συνδέσμου μας

Κακλαμάνου 18 Ν. Κόσμος

29 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30

Θέμα: "αυτοάνοσα νοσήματα (παθολογική ανοσία) υπάρχει και φυσιολογική ανοσία;"

Ομιλήτρια: Πηγή Λυμπέρη, MSc, PhD

Δ/ντρια Ερευνών, Προϊσταμένη Εργαστηρίου Ανοσολογίας Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur


Δύο λόγια για την ομιλήτρια από το πλούσιο Βιογραφικό της:


Η Πηγή Λυμπέρη, είναι Διευθύντρια Ερευνών, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ανοσολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ). Είναι βιοχημικός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Paris VI “Pierre et Marie Curie” και κάτοχος δύο διδακτορικών διατριβών στην Ανοσολογία, από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Η μεταδιδακτορική της έρευνα εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Ανoσοκυτταροχημείας του Ινστιτούτου Παστέρ Παρισίων.


Στο πεδίο της ανοσολογίας διδάσκει >15 χρόνια σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΚΠΑ κι έχει οργανώσει διεθνή μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Ινστιτούτο Παστέρ, αλλά και σεμινάρια με πειραματικό μέρος για μαθητές α΄& β΄θμιας εκπαίδευσης.


Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας καλεί μέλη, αλλά και φίλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την σημαντική αυτή εκδήλωση, η οποία προσδίδει μία άλλη διάσταση στις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας. Θεωρούμε μεγάλη τιμή για τον Σύνδεσμό μας την παρουσία του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ στα Γραφεία του Συνδέσμου μας γι’αυτό και εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο.


  

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 09:39
 
H ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2020 ΣΤO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 09:24


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 18:00
Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας προχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συμφωνία με τους υπεύθυνους του Ξενοδοχείου CARAVEL, για την εκδήλωση της κοπής της πίτας του νέου έτους. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το CARAVEL είναι η καλύτερη για μας επιλογή, αφού διαθέτει άνεση χώρου με την χωρητικότητα της αίθουσας OLYMPIA CONGRESS HALL να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Βρίσκεται σε κεντρική θέση, είναι πολύ γνωστό σε όλους μας, και μας εξυπηρετεί στην μετακίνηση μας (στάση μετρό Ευαγγελισμός). Επιπρόσθετα, η οικονομική του προσφορά είναι πάντα εξαιρετική και συμφέρουσα για τον Σύνδεσμο μας. Δεν παραβλέπουμε, επίσης, το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες εκδηλώσεις μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία επιτυχίας με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.


Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 22 Γενάρη 2020. Tο πρόγραμμα θα ξεκινήσει ακριβώς στις 6μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 10μμ, γι’ αυτό και παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και λατινοαμερικάνικους χορούς (LATIN).Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί από τα δικά μας χορευτικά τμήματα και με επικεφαλής δικούς μας δασκάλους, που θα έχουν και την γενική επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται στα χορευτικά μας τμήματα επί σειρά ετών στα γραφεία του Συνδέσμου μας, από τους δασκάλους και όλους τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν στην εκμάθηση χορών.


Όπως πάντα, έτσι και φέτος θα μοιραστούν οι νέες ατζέντες του 2020. Θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ βασιλόπιτα, αναψυκτικά και νερά. Σας περιμένουμε όλους σας, λοιπόν, στο Ξενοδοχείο CARAVEL, οδός Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, την Τετάρτη 22 Γενάρη 2020.


Έναρξη προγράμματος 18:00. Λήξη προγράμματος 22:00.


ΠΡΟΣΟΧΗ: το πρόγραμμα θα ξεκινήσει χωρίς καμία καθυστέρηση ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα του, δηλαδή ώρα 18:00.


Χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΣ ΕΑΠΑΕ

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 09:32
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ - ΟΜΙΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 11:08


Στα Γραφεία του Συνδέσμου μας με ομιλητή τον Ιατρό - Οφθαλμίατρο

Δημήτριο Μπεσίνη

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2019Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-ιατρική διάλεξη, που διοργάνωσε στα γραφεία του Συνδέσμου μας το Δ.Σ την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2019 με θέμα: «Καταρράκτης και οφθαλμολογικές διαταραχές» και ομιλητή τον Ιατρό-Οφθαλμίατρο Δημήτριο Μπεσίνη. Την παρουσίαση του καλεσμένου και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεώργιος Σταύρου. Η εκδήλωση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία. Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ενισχύοντας την προσπάθεια του Δ.Σ για διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον.


Σημείωση: Για να δείτε το video, αλλά και όλα τα video των εκδηλώσεων του Συνδέσμου μας, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο www.sae.org.gr/youtube


Κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα" για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.


  


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 09:20
Περισσότερα...
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΗΜΕΡΑ 10-01-2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 07:26Η ΑΓΣΣΕ (Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος) οργάνωσε συγκέντρωση –διαμαρτυρία μπροστά από το ΣτΕ με αφορμή την πιλοτική δίκη που ζήτησε ο ΕΦΚΑ με αίτημά του, το οποίο αφορούσε τα αναδρομικά κύριας και επικουρικής σύνταξης από τις περικοπές των Νόμων 4051 και 4093/2012, καθώς επίσης και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας, που περικόπηκαν με τον Ν.4093/2012 για τους άνω των 60 ετών.


Το αίτημα συζητήθηκε παρά τις φήμες περί αναβολής. Εκτίμηση έκδοσης της απόφασης δεν μπορεί να κάνει κανείς. Εάν, όμως, εκδοθεί εντός 2 η 3 μηνών όπως φημολογείται, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε γιατί η προηγούμενη απόφαση που αφορούσε τον Ν.4387/2016 εκδόθηκε έπειτα από 2 χρόνια (Οκτώβριος 2017-Οκτώβριος 2019).


Υπενθυμίζουμε ότι τα αναδρομικά έχουν κριθεί θετικά υπέρ των συνταξιούχων από το ίδιο Δικαστήριο τον Ιούνιο του 2015. Ο Σύνδεσμός μας των Συνταξιούχων Αεροπορικών Εταιριών ήταν συνοργανωτής της συγκέντρωσης μαζί με άλλα συνταξιουχικά σωματεία μέλη ή μη της ΑΓΣΣΕ.


Η πετυχημένη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στην Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στο Προεδρείο της και στα πολιτικά κόμματα. Περισσότερα στο περιοδικό μας.

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 07:35
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 6 από 76

Ποιος είναι Online;

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους

feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.

Joomla extensions by Siteground Hosting